OFICIAL // Printre VICTIMELE accidentului din metroul moscovit se numără şi UN CETĂŢEAN AL RM. Alţi şase sunt RĂNIŢI

18

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, potrivit datelor oficiale preliminare, oferite de către Ministerul Situaţiilor Excepţionale din Federaţia Rusă, în urma accidentului de metrou care a avut loc marți, 15 iulie 2014, la Moscova, un cetăţean al Republicii Moldova a decedat, iar alţi şase au fost răniţi.

Rudele persoanei decedate au fost anunţate despre accident, pe parcurs urmând a fi informate şi celelalte familii.

Reprezentanţii Ambasadei R. Moldova la Moscova sunt în contact permanent cu autorităţile ruse şi acordă asistenţa necesară cetățenilor R. Moldova care au avut de suferit, se mai spune în comunicatul instituţiei.

UPDATE: Potrivit informaţiilor preliminare, în total, în accidentul de metrou de la Moscova au murit şase străini. Este vorba despre doi bărbaţi din China, în vârstă de 33 şi 40 de ani, doi tadjici, în vârstă de 24 şi 25 de ani, un cetăţean din Kîrgîzstan, în vârstă de 24 de ani, o femeie de 32 de ani din Koloma şi o femeie în vârstă de 46 de ani din Republica Moldova. Locul de reşedinţă a altor cinci victime urmează să fie stabilit, restul fiind locuitori ai capitalei ruse.

UPDATE: Autorităţile de la Moscova au anunțat că familiile persoanelor decedate vor primi o compensație de 3 milioane de ruble (aproximativ 100.000 de dolari), iar răniții în jur de 1,5 milioane de ruble.

Amintim că accidentul s-a produs în metroul din Moscova marţi dimineaţă. 3 vagoane ale unei garnituri de metrou au deraiat. Cauzele catastrofei se stabilesc.

În rezultatul accidentului, 217 persoane au solicitat ajutor medical, iar alte 22 au murit.

În prezent, 150 de persoane se află în spitale, 56 sunt în stare gravă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By