O nouă VERSIUNE privind producerea tragediei la metroul din Moscova

accident_metrou_Moscova

În urma investigațiilor efectuate la locul accidentului, s-a stabilit că de vină pentru deraierea garniturii de metrou este un detaliu de la locomotivă. În rezultatul vibrației, acesta s-a distrus parțial și în viteză a lovit macazul care a dus la producerea tragediei. Această versiune, afirmă specialiștii, este cea mai veridică.

Potrivit experților, detaliul cu pricina s-a desprins la aproximativ 100 de metri de la bifurcarea liniilor de metrou. Aceasta o demonstrează urmele lăsate pe traverse. Detaliul, ajungând la macaz l-a lovit, ceea ce a dus la schimbarea direcției. Amintim că anterior anchetatorii declaraseră că macazul a fost instalat pe calea de metrou în mai, când a început lucrul la o nouă magistrală. Pentru a fixa macazul muncitorii au folosit sârmă obișinuită, care nu a rezistat uzurii. Urmăriți imagini video pe lifenews.ru.

În cazul în care acestă versiune va fi confirmată, pe banca acuzaților ar putea compărea și persoanele care au obligația de a verifica garniturile la fiecare ieșire din depou.

Amintim că pe acest caz au fost arestați trei suspecţi: supraveghetorul Valeri Bașkatov, asistentul său, Iuri Gordov și directorul de producție al SRL „Spețtehrekonstrukția”, Anatoli Kruglov, care având acces la documentația tehnică, ar putea distruge informații importante.

Tragedia s-a produs la ora 8.30 (ora Moscovei), între stațiile de metrou Parcul Victoriei- Bulevardul Slavianski. Accidentul s-a soldat cu peste 160 de răniţi și 21 de morţi, printre care o femeie din Moldova.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By