Norvegienii îi pot lasă pe ruși cu buza umflată. Miliarde de euro ar putea fi retrași din Federația Rusă!

gaz

Fondul Norvegian de investiții de Stat a pus în discuție retragerea capitalului din Federația Rusă, pe fundalul sancțiunilor economice impuse Moscovei, anunță Bloomberg.

„Dacă veniturile noastre din petrol, care sunt investite în Rusia vor nimeri sub incidența sancțiunilor economice impuse de UE, va trebui să ne reorientăm și să ne adaptăm situației” – a declarat șeful serviciului de presă al ministerului finanțelor al Norvegiei, Runar Malkenes.

La rândul său, Marte Skaar, secretarul de presă al fondului investițional norvegian de stat, volumul căruia este estimat la 980 de miliarde de dolari SUA, a declarat că organizația guvernamentală urmărește atent evoluția situației din Rusia. În același context, directorul executiv al Fondului a confirmat că sumele investite în Federația Rusă sunt foarte mari.

Raportul anual al organizației prezintă date potrivit cărora 3,6 miliarde de USD au fost investite în acțiunile companiilor rusești, iar alte 4 miliarde USD în hârtii de valoare. În același context, Skaara refuzat să răspundă la întrebarea Bloomberg, dacă norvegienii au început deja retragerea banilor din Federația Rusă.

„Norvegia susține sancțiunile europene impuse Rusiei și chiar dacă Norvegia nu este membru UE și nu este obligată să respecte deciziile Bruxelles-ului, mulți politicieni din Oslo susțin că este necesară retragerea banilor norvegieni din Federația Rusă.”, – a declarat șeful comisiei financiare al Parlamentului Norvegia Hans Olav Siversen.
Sursa: censor.net.ua
Moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By