Moldovenii urcă AGHEZMUIȚI la volan! Peste o sută de șoferi s-au ales cu dosare în doar 4 zile

soferi

Timp de 4 zile echipele mobile ale Inspectoratul Național de Patrulare au depistat 127 conducători auto suspectaţi de întrebuinţarea băuturilor alcoolice la volan. Șoferii sunt stopați și verificați în cadrul operațiunii “Zero grade”.

Potrivit INP, în primele 6 luni ale anului curent, au fost pornite 3 349 de proceduri de contracarare a şoferilor băuţi.

În caz că vinovăţia lor va fi dovedită, şi dacă fapta nu constituie infracţiune, conform art. 233 Cod Contravenţional al RM, aceștia riscă privare de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de 3 ani.

În cazul în care fapta se va dovedi a fi infracţiune, atunci în conformitate cu art. 2641 al. 1) Cod Penal al RM, persoana se pedepseşte cu amendă în mărime de la 400 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani; şi conform al. 3) al aceluiaşi articol, cu amendă în mărime de la 550 la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Poliţia atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By