MIROS ÎNGROZITOR la stația Torez. Anchetatorii au deschis cinci vagoane pentru a examina rămășițele victimelor zborului MH17

torez

O echipă de anchetatori olandezi a examinat astăzi cle pământești ale victimelor zborului MH17 depuse în vagoanele unui tren în stația Torez, din Ucraina, în apropiere de locul catastrofei, într-o zonă controlată de rebelii proruși.

Purtând măști și însoțiți de reprezentanți ai OSCE, anchetatorii au deschis cinci vagoane. ”Stocarea rămășițelor pământești este de bună calitate”, a declarat Peter Van Vilet, expert medico-legal olandez. Delegația a anunțat apoi că se va deplasa la locul prăbușirii aeronavei Boeing-777, tragedie produsă joi seara și soldată cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord.

torez2

torez4

torez3

În Olanda, premierul Mark Rutte a declarat că obiectivul țării sale este ca trenul să plece spre zona controlată de trupele guvernamentale ucrainene. ”Separatiștii au afirmat că observatorii internaționali trebuie să fie prezenți la plecarea trenului. Experții olandezi sunt observatori internaționali, ei pot să îndeplinească acest rol”, a adăugat Rutte.

Kievul este dispus să predea partenerilor săi occidentali, în special Olandei, ”țara care a suferit cel mai mult”, coordonarea anchetei asupra prăbușirii avionului companiei Malaysia Airlines și să asigure transportul rămășițelor pământești ale victimelor la Amsterdam, a declarat luni premierul ucrainean Arseni Iațeniuk.

”Ucraina este dispusă să transmită partenerilor noștri occidentali rolul de coordonare a anchetei privind circumstanțele producerii tragediei aeriene, iar Olanda ar putea conduce acest proces”, a afirmat șeful guvernului ucrainean. În același timp, el a spus că nu are dubii că avionul de linie malaezian a fost a fost doborât cu o rachetă din cadrul sistemului de rachete antiaerian BUK-M1, care a fost folosit de ”profesioniști”, notează agerpres.ro.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By