Martin Schulz a fost ales în funcţia de preşedinte al Parlamentului European

schultz-smile

Social-democratul Martin Schulz a fost reales marţi preşedinte al Parlamentului European (PE), transmite AFP, citează Mediafax.

Schulz, preşedintele în exerciţiu al instituţiei, care a fost candidatul socialiştilor la preşedinţia Comisiei Europene (CE) în alegerile europene, a obţinut 409 voturi pentru de la cei 751 de deputaţi, în baza unui acord de coaliţie cu PPE (centru-dreapta) şi liberali.

Popularii și social-democrații europeni au decis pe 24 iunie să-și împartă președinția Parlamentului European, astfel că în primii doi ani și jumătate acest post va fi deținut de Martin Schulz, iar în a doua parte a mandatului, ce va începe în ianuarie 2017, funcția va reveni grupului PPE, notează Agerpres. Candidatul social-democraților pentru acest post a fost sprijinit de Partidul Social-Democrat german, dar și de cancelarul creștin-democrat Angela Merkel.

Contracandidații lui Schulz la președinția PE au fost conservatorul britanic Sajjad Karim, spaniolul Pablo Iglesias, membru al grupului GUE, și ecologista austriacă Ulrike Lunacek.

Martin Schulz a fost ales la 18 iunie președinte interimar al grupului europarlamentar al socialiștilor și democraților (S&D), un post pe care l-a mai ocupat și în legislatura trecută înainte de a deveni președintele legislativului european.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By