Leonid Kravciuk AVERTIZEAZĂ: La granițele Crimeii, cecenii și rușii se vor ÎMPUŞCA pentru doi dolari

crimeea

Primul președinte al Ucrainei independente, Leonid Kravciuk, prevede un viitor trist pentru Crimeea, peninsulă ucraineană anexată în luna martie la Rusia, apreciind că va veni o vreme când locuitorii din acest teritoriu vor cere Kievului să-i ”salveze” de consecințele alipirii regiunii la Federația Rusă.

„Crimeea va fi devastată, va fi o zonă gri sau o gaură neagră. Și, mai devreme sau mai târziu, locuitorii din Crimeea vor veni în Ucraina și vor cere salvarea peninsulei”, a declarat Leonid Kravciuk, la o conferință internațională desfășurată la Varșovia, informează agenția Ukrinform.

În context, Kravciuk a criticat planurile Moscovei de a crea în Crimeea o zonă liberă pentru jocurile de noroc, referindu-se la un proiect de lege inițiat în acest sens în luna aprilie de președintele rus Vladimir Putin. „La intrarea în așa-zisul Las Vegas din Crimeea vor sta cecenii și rackeții ruși și se vor împușca unii pe alții pentru doi dolari. Nu va fi niciun beneficiu care să ajute Crimeea să trăiască. Locuitorii de aici nu vor putea rezista”, a adăugat el, subliniind că deja în regiune sunt probleme în privința aprovizionării cu produse alimentare.

Leonid Kravciuk, care s-a aflat la conducerea Ucrainei între 1991 și 1994, s-a implicat în mod activ, alături de succesorii săi Leonid Kucima și Viktor Iușcenko, în găsirea unei soluții la criza din țara sa declanșată după ce regimul lui Viktor Ianukovici a refuzat în noiembrie anul trecut semnarea Acordului de asociere la UE.

Leonid Kravciuk este cel care, la 8 decembrie 1991, a semnat la întâlnirea din apropierea celebrei rezervații naturale Belovejskaia Pușcia împreună cu liderii rus și belarus, respectiv Boris Elțin și Stanislav Șușkevici, un acord crucial pentru destinul URSS, document care constata încetarea Uniunii Sovietice ca realitate geopolitică și stipula înființarea Comunității Statelor Independente (CSI) pe baza fostelor republici sovietice.

sursa: AGERPRES

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By