Încălcări grave depistate de poliţie la un atelier de croitorie

atelier

Încălcări grave ale legislaţiei au fost depistate la un atelier de croitorie din capitală, de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Administraţia atelierului n-a putut prezenta ofiţerilor de poliţie toate actele ce le-ar permite desfăşurarea activităţii date conform legislaţiei în vigoare.

Astfel s-a constatat lipsa autorizaţiei de funcţionare şi amplasare, precum şi autorizaţia sanitară, iar asupra mărfii din stoc nu deţineau actele de origine şi provenienţă, estimată la suma de peste 30 000 lei. Angajaţii prestau servicii de cusut a hainelor, fără a fi înregistrate prin contabilitate sau prin aparatul de casă şi control însuşirea mijloacelor financiare.

Factorii de descizie din cadrul firmei au fost audiaţi, respectiv în privinţa lor s-a iniţiat un proces de documentare prin prisma art. 241 “Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător” Cod penal. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 40 000 la 60 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Totodată, poliţiştii vor pregăti materialele necesare de sesizare a Inspectoratului Fiscal de Stat în vederea cercetării cazului pe domeniul de activitate.

moldova24.info, cu referire la Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău

You may also like

Comments are closed.

By