Încă o promisiune marca Vlad Filat e spulberată de liderii UE!

BELGIUM-EU-FINANCE-PUBLIC-DEBT-SUMMIT

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi că niciun stat nu va mai adera la Uniunea Europeană în cei cinci ani ai mandatului său. „Nu va exista nici o nouă extindere în următorii cinci ani”, a precizat Juncker în faţa parlamentarilor europeni, potrivit Mediafax.

El a argumentat prin faptul că UE are nevoie să facă o pauză în procesul său de extindere pentru a consolida ceea ce s-a făcut în 28 de state membre și că „negocierile în curs vor continua, în special cu Balcanii occidentali, care au nevoie de o perspectivă europeană”.

Reamintim că Vlad Filat declara anterior că partidul pe care îl conduce își propune ca Moldova să obţină statutul de ţară candidat la aderare la Uniunea Europeană în 2017, arătându-se sigur că aderarea propriu-zis va avea loc cel tîrziu în 2020. Și platforma electorală a liberal-democraților, denumită Planul 2020 pentru o Moldovă europeană, stabilește drept obiective statut de ţară candidat la aderare în 2017 și aderare propriu-zisă în 2020.

sursa:hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By