Igor Boțan despre grupările de interese din PLDM

PLDM1

Într-un interviu pentru Europa Liberă, dedicat scandalului din interiorul PLDM, analistul Politic Igor Boțan declară că disensiunile pe interior au loc din cauză că în PLDM există conflicte periculoase. Potrivit acestuia, PLDM nu mai este un partid consolidat, iar în interiorul acestuia există grupuri de interese care joacă pe cont propriu.

„Ieşirea la rampă a preşedintelui Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, arată că există în fracţiunea PLDM un conflict foarte periculos. Aceasta înseamnă că Partidul Liberal Democrat nu mai este unul consolidat, că în interiorul partidului au apărut grupuri de interese care joacă pe cont propriu sau au ajuns să fie manipulate de către actori importanţi.”

Potrivit lui Boțan, actualul conflict din interiorul PLDM este mult mai grav decât cele anterioare, atunci când din partid au plecat personalități importante, precum Mihai Godea, Alexandru Tănase sau Vitalie Nagacevschi.

„Atunci au fost probleme de alt gen, (…) a fost un conflict intern care a avut la bază decizii politice. Aici avem un conflict foarte-foarte periculos, legat de reforma sistemului judiciar, de reforma sistemului bancar, a sistemului de asigurări, conflicte foarte-foarte adânci, la care se referă şi ceea ce în 2011 a fost numit atac raider ş.a.m.d.”

Potrivit lui Boțan, cei din PLDM mai au puțin timp pentru a aduce lucrurile la normal pe interior. Altfel spus, acesta dă de înțeles că în campanie electoratul i-ar putea taxa dur.

„Deci, dacă este o formaţiune politică serioasă, ea trebuie să facă concluziile de rigoare şi să informeze societatea. Din păcate, vedem că în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova la suprafaţă apar interese, să spunem aşa, obscure, care pătează imaginea atât a guvernanţilor, cât şi a Republicii Moldova.”

You may also like

Comments are closed.

By