Google Glass a fost testat ÎN PREMIERĂ în Moldova!

1

Unul dintre cele mai inovative dispozitive mobile de la Google – ochelarii Google Glass a fost prezentat și testat în premieră, în Moldova, în cadrul primei ediții a Studioului de Inovații Expert, pe 10 iulie.

Special pentru prezentarea noului dispozitiv Moldtelecom/Expert l-a invitat pe unul din cei mai renumiți experți de pe piața de profil – Vitalie Eșanu, care le-a explicat și arătat celor prezenți cum funcționează practic acest dispozitiv, care sunt parametrii tehnici, avantaje, dezavantaje și în ce domenii poate fi aplicat.

La testarea dispozitivului, Vitalie Eșanu a fost ajutat de Olia Tira, care a rămas plăcut surprinsă de avansarea tehnologiilor în domeniu. Printr-o simplă comandă vocală ea a făcut celor prezenți o poză de grup și un video care putea fi urmărit la ecranele, conectate la dispozitiv și a testat mai multe comenzi. Aceasta a găsit utilitate dispozitivului și în domeniul show-bizz-ului. „Utilizând Google Glass, interpreții vor putea imprima live în concerte emoțiile publicului” a menționat Olia Tira.

4

3

2

În cadrul aceluiaşi eveniment a fost testat un alt serviciu la fel de inovativ, pe piața telecomunicațiilor, și anume – UniteTalk. Dumitru Gorelco – Șef Serviciul Dezvoltare și Implementare Servicii Mobile Moldtelecom, a explicat participanților că acesta este un serviciu oferit de Unité 3G cu ajutorul căruia poţi suna oriunde, din orice colţ al lumii, din contul minutelor incluse în abonament. Practic ai convorbiri în Roaming la tarife de acasă, iar apelurile de intrare sunt gratuite!

Olia Tira nu a crezut și hotărât să testeze aplicația. Ea a sunat-o pe mama sa, care se află la odihnă în Turcia și s-a convins că într-adevăr serviciul este unul foarte avantajos. Pe lângă avantajele serviciului, participanții au aflat și lucruri private din viața vedetei și anume cum este dezmierdată de către mama sa. Aceasta îi spune „dulceața mea”.

Punctul culminant al serii a fost însăși testarea dispozitivului Google Glass de către participanți, care au făcut rând. Ei au probat ochelarii, au testat diverse comenzi vocale îndrumați de Vitalie Eșanu.

5

7

6

DSC_3503

You may also like

Comments are closed.

By