FOCURI DE ARMĂ LA FRONTIERĂ. O persoană a fost rănită!

barca

Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare pentru a reţine trei moldoveni care transportau peste 264 mii ţigarete de contrabandă. Unul dintre contrabandişti a fost rănit, fiind transportat de urgenţă la spitalul raional, unde i s-au acordat ingrijiri medicale, acesta refuzând spitalizarea.

La data de 17 iulie curent, în jurul orei 12.30, angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Cuhneşti au fost informaţi de către colegii din România precum că în zona de competenţă au fost observate persoane care intenționau să desfășoare activităţi ilegale la frontieră. Poliţiştii de frontieră au constatat prezența, pe direcţia localităţii Moara Domnească, a trei persoane care se deplasau cu un mijloc de transport de tip UAZ spre linia de frontieră, în caroseria căruia au fost observate mai multe colete voluminoase.

După ce contrabandiștii nu s-au supus somaţiilor verbale, inspectorii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical. Întrucât şoferul nu a oprit unitatea de transport, poliţiştii de frontieră au tras și asupra vehiculului, moment în care unul din bărbaţi, care era ascuns printre colete, a fost rănit ușor în picior. Echipa de intervenţie a reușit să-i prindă pe contrabandiști după ce au reușit o ambuscadă.

Inspectorii de frontieră i-au acordat imediat primul ajutor medical contrabandistului rănit şi au solicitat intervenţia ambulanţei pentru ca acesta să fie transportat de urgenţă la spitalul raional, unde i s-au acordat ingrijiri medicale, ulterior persoana a refuzat spitalizarea.

Din cercetările preliminare s-a constatat că cei 3 tineri sunt locuitori ai raionului Râşcani, cu vârste cuprinse între 23 – 29 de ani. În urma inventarierii caroseriei, inspectorii de frontieră au descoperit în cutii 12 220 pachete de ţigări marca ,,Plugarul” și 990 pachete cu țigări marca ,,Ritm Classic”, valoarea cărora constituie peste 70 mii lei, la fel, a fost găsită şi o barcă gonflabilă.

Cercetările pe marginea cazului dat sunt continuate de angajaţii Poliţiei de Frontieră, care cooperează cu autorităţiile de frontieră din România, în vederea elucidării circumstanţelor şi identificării tuturor persoanelor implicate.

You may also like

Comments are closed.

By