Filat și PLDM se încurcă în declarații! Avocatul care a depus cererea la CEDO dezvăluie CINE i-a cerut să o facă

media_140543307621390200

Foto: Flux.md

Avocatul PLDM și al lui Vlad Filat, care a depus la CEDO cauza prin care contestă decizia Curții Constituționale, din 22 aprilie 2013, spune că dosarul a fost trimis în instanța de la Strasbourg la solicitarea clientului său.

”Domnul Filat a anunțat atunci că va ataca decizia Curții Constituționale la CEDO, m-a rugat să mă uit peste dosar, m-am uitat și am decis să mergem la CEDO. Adresarea a fost făcută în 2013, iar răspunsul l-am primit acum în iulie, acum o săptămână”, a declarat avocatul Vlad Gribincea, pentru Realitatea.md.

Avocatul a explicat că Hotărârea CEDO de a nu admite pe rol acest dosar nu înseamnă că cineva are dreptate, iar altcineva nu. ”Decizia Curții Constituționale este extrem de vagă și lasă loc de interpretări, pentru că nu sunt clare motivele și efectele pe care le va avea aceasta. Nu este clar dacă se referă la decizia din 2013 sau dacă are efecte și în viitor”, a menționat Vlad Gribincea.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a respins plângerea lui Vlad Filat și PLDM împotriva Republicii Moldova și a declarat-o inadmisibilă. Filat a atacat la CEDO decizia Curții Constituționale, din 22 aprilie 2013, prin care a fost declarat neconstituțional decretul președintelui țării, Nicolae Timofti, de a-l desemna pe liderul PLDM drept candidat pentru funcția de prim-ministru, după ce aceasta a fost demis de Parlament pentru corupție. În urma acestei decizii, Vlad Filat a fost obligat să părăsească funcția, iar Iurie Leancă a fost desemnat drept candidat pentru funcția de premier.

CEDO a decis însă că plângerea lui Filat și PLDM împotriva Republicii Moldova, de facto, împotriva Curții Constituționale, este INADMISIBILĂ și nu a admis-o pentru judecare. Decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului este DEFINITIVĂ și nu poate fi supusă nici unei căi de atac.

sursa:realitatea.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By