Filat îşi cumpără casă de 2 mln de Euro, iar Usatîi dăruieşte o locuinţă băiatului orb care dormea în parc (VIDEO)

1

Renato Usatîi oferă șansa la o viață normală unui orb, fără părinți și casă. Este vorba despre Oleg Vlad, tânărul în vârstă de 27 de ani care locuiește de mai multe luni într-un cort din Parcul Central al capitalei.

Oleg Vlad nu a avut o viață ușoară. Pe lângă faptul că acesta este orfan, tânărul are și deficiențe de vedere. Până la 18 ani Oleg Vlad a locuit la o casă de copii, după care, deși a încercat vreme mai bine de cinci ani, nu a mai reușit să obțină locuița prevăzută de legislație, ajungând într-un final să locuiască în stradă.

Primind de la autorități, în repetate rânduri, replici precum că ”statul nu dispune de fond locativ pentru această categorie de persoane”, tânărul a ajuns în pragul disperării. Ajuns în Chișinău acesta și-a instalat un cort în Parcul Central și alături de prietenul său, un câine pe nume Amigo, a început să cânte în stradă, pentru a-și câștiga banii necesari pentru operație și mâncare. Într-un final, cu ajutorul mai multor voluntari, scopul a fost atins, însă acesta continua încă să trăiască în stradă.

Renato Usatîi a aflat din presă despre cazul băiatului şi nu a putut rămâne indiferent faţă de tragedia tânărului. Drept urmare, echipa de membri și simpatizanți ai Partidului Nostru l-au găsit pe băiat, l-au îmbrăcat și l-au dat de mâncare. Cel mai important este, însă, faptul că Oleg Vlad va avea degrabă propria sa locuință – un apartament cu o cameră în Chișinău. ”El e băiatul pe care îl știe toată țara. Îmi pare rău că astfel de persoane sunt foarte multe, iar guvernarea nu face nimic pentru ei.

Oleg Vlad va avea o locuință pentru că nu pot fi fericit atunci când sunt înconjurat de mii de persoane nefericite”, a scris Renato Usatîi pe pagina personală de pe o rețea de socializare.

sursa: Politik.md

You may also like

Comments are closed.

By