Filat încearcă din nou să facă „treabă” în locul lui Leancă! Vrea consultări pe tema embargoului impus de Rusia

filat

Tema embargoului impus de Federația Rusă țării noastre pare să nu scape politicienilor, cel puțin la nivelul declarațiilor. Liderul PLDM, Vlad Filat, a organizat azi un briefing de presă în care a spus cum crede el că Moldova trebuie să-și protejeze producătorii agricoli.

Filat a anunțat că va demara consultări politice pe tema embargoului impus de Rusia, fără însă a spune clar cu cine se va consulta și ce ar putea obține. Singura precizare făcută de liderul PLDM a fost că va încerca să-și folosească pârghiile pe care le are în Partidul Popular European pentru a sprijini agricultorii.

În timp ce Filat își manifestă optimismul, ce-i drept în declarații politice, premierul Iurie Leancă este mai realist și a vorbit ieri despre acțiunile concrete care pot fi întreprinse, mai precis pregătirea pentru 1 septembrie, când intră în vigoare Acordul de Liber Schimb cu UE și producătorii agricoli vor avea posibilitatea să-și direcționeze o parte din producție spre piața agricolă europeană. Premierul și ministrul Agriculturii au anunțat însă că mai este nevoie de câteva zile pentru a finaliza un plan de acțiuni realist, care să vină în sprijinul producătorilor autohtoni, au anunțat că au fost identificate soluțiile necesare, dar acum se lucrează la transformarea lor în acțiuni concrete care să diminueze efectele negative ale embargoului impus de Federația Rusă.

Coincindență stranie este că briefingul lui Filat vine la numai câteva ore după întâlnirile premierului Iurie Leancă cu factorii de decizie din instituții, cu care a discutat despre soluțiile care se impun. Deși cei doi fac parte din același partid‎, PLDM, Filat nu s-a mulțumit ca în spațiul public să fie cunoscută doar poziția lui Iurie Leancă pe acest subiect, lucru care confirmă și mai tare zvonurile legate de invidia pe care liderul liberal democrat o are față de acțiunile premierului.
Autor: Ion Vasilos, Hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By