DOSARUL „Grawe Carat Asigurări” a fost remis instanţei

grawe

foto:kommersant.md

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a Directorului executiv al Asociaţiei Profesionale a „Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule” (BNAA). Acesta este învinuit de neexecutarea intenţionată a hotărîrii instanţei de judecată (art.320 Cod penal).

Temei pentru pornirea cauzei penale a servit plîngerea depusă de Comitetul de Conducere al Î.M. „CRAWE CARAT Asigurări” S.A., care solicita tragerea la răspunderea a factorilor de decizie ai BNAA din R. Moldova. Potrivit petiţionarilor, în septembrie 2013, responsabilii Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule au exclus respectiva companie din componenţa membrilor cu drepturi depline şi i-au retras autorizaţia de a elibera certificate internaţionale de asigurări „Carte Verde”.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, Procuratura Anticorupţie a stabilit că, deşi încă din ianuarie 2014, exista o Decizie irevocabilă a Curţii de Apel Chişinău şi un titlu executoriu, prin care Directorul BNAA a fost obligat ca, în termen de 3 zile, să suspende hotărîrea prin care Grawe Carat Asigurări a fost păgubită, învinuitul a ignorat-o în mod intenţionat şi s-a eschivat de la executarea hotărîrii instanţei de apel.

Urmare a refuzului de a executa cerinţele documentului, în luna aprilie 2014, Directorul BNAA a fost recunoscut vinovat şi sancţionat contravenţional cu amendă în mărime de 4 mii lei, hotărîre menţinută în vigoare prin decizia Curţii de Apel Chişinău din 2 iunie curent.

Procurorii au constatat că prin aceste acţiuni intenţionate, învinuitul a comis infracţiunea prevăzută de art. 320 alin.(1) din Codul Penal „Neexecutarea hotărîrii instanţei de judecată”, adică neexecutarea intenţionată sau eschivarea de la executare a hotărîrii instanţei de judecată, dacă aceasta a fost comisă după aplicarea sancţiunii contravenţionale.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Buiucani, iar dacă va fi recunoscut vinovat, învinuitul riscă o amendă de cel mult 6 mii lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

moldova24.info, cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale

You may also like

Comments are closed.

By