Din nou PR ieftin de doi bani, marca Filat!

filat

Miercuri, exact la ora 11.00, atunci când Iurie Leancă începea ședința de Guvern, prin abordarea problemei embargo-ului impus de ruși, al vostru Vlad Filat, la sediul de partid de pe strada București, în fața camerelor de filmat, susținea și el un briefing de presă cu tema: “Briefing susținut de președintele PLDM, Vlad Filat“. Adică un briefing fără temă.

După cum v-am deprins deja, voi încerca să descifrez și de această dată PR-ul ieftin a lui Vlad Filat. Dar să o luăm pe rând.

De obicei, atunci când un politician vrea să distragă atenția de la un eveniment în desfășurare, acesta organizează un alt eveniment “intrigant” la care să cheme presa. Astfel, acesta își atrage atenția asupra sa. Filat a procedat anume așa, or faptul că briefingul de presă a fost anunțat anume pentru ora 11.00, exact când începea ședința Guvernului în care Leancă lansa mesajul său de început al ședinței despre embargo și soluțiile care trebuie identificate, demonstrează din plin acest lucru. Totodată, aici se mai adaugă și modul în care a fost anunțat evenimentul – “Briefing susținut de președintele PLDM, Vlad Filat”. Această lucru a fost făcut special ca să intrige reprezentanții mass-media – niciodată nu știi ce poate spune un politician la un briefing în care nu anunță tema. De obicei, redacțiile dau curs acestui gen de invitații. Dacă la tema briefing-ului era trecut “Vlad Filat, despre embargo-ul impus de ruși”, în holul PLDM, la ora începerii briefingului, era să se afle doar presa de partid. Pentru ceilalți reprezentanți mass-media, cel mai probabil, opinia unui politician care nu are putere de decizie directă asupra situației, nu era să-i intereseze.

De aici reiese, că prin ieșirea de ieri,Filat a dorit cu tot dinadinsul să atragă atenția asupra propriei persoane și să spună lumii întregi:”Oameni buni, eu încă mai sunt în cărți! Eu sunt șef, nu Leancă. El doar face ce-i spun eu!”. Mie îmi provoacă râsul această modalitate a lui Filat de a-i lua fața lui Iurie Leancă şi a-şi arăta supremaţia.

Filat a demonstrat din nou că nu-i convine deloc faptul că nu el, ci Leancă este cel car încearcă să găsească soluții reale prin instrumente reale, iar el este doar cel care vorbește și ține discursuri. Despre nimic și despre toate. El este doar un fost premier demis pentru corupție, opinia căruia nu mai contează și discursurile căruia provoacă doar zâmbet. Filat vrea să scape de acest ecuson de politician pierdut, ratat, trecut pe planul doi din propria prostie și încearcă asta anume prin șirul de acțiuni de PR despre care am tot scris.

Plus la toate chiar și mesajul cu care a venit el în fața presei a fost unul prost gândit. Satul arde, iar baba caută “consultări cu societatea civilă și partenerii”. Îmi pare oarecum depășit acest mod de abordare a unei probleme stringente, care necesită nu mese rotunde și palavre (așa cum e deprins Filat) ci acțiuni “energice și asumate”, pe care însă, spre marele regret a lui Filat, le întreprinde Leancă. Prin prestația sa din ultimul timp, Leancă ar putea capitaliza politic foarte serios, iar Filat se teme de acest lucru, ca dracul de tămâie.

Îl sfătuiesc totuși să se gândească bine pe Filat dacă vrea să revină în cărți din contul lui Leancă. Transferul de imagine ar putea lucra și invers în cazul lor. Or vorba ceea – din rahat dulceață nu faci! Iar rahatul, în cazul dat, nu e Leancă. Rahatul poți să-l înmoi și în miere, dar tot rahat va rămâne.

Filat ar trebui să înțeleagă un lucru – El nu mai este în cărți și, cel mai probabil, nu va mai fi. Opinia lui nu mai contează. Miza europenilor, dar și a electoratului este Leancă, iar prin acțiunile de doi bani de PR, Filat nu face decât să-l tragă și pe Leancă, acolo jos, unde se află și el, (vorba internauților) lângă “alians” (AIE2), pe care tot el l-a distrus săpându-și groapa. Dacă el crede că așa salvează PLDM, vreau să-l felicit – așa îl distruge.

Și da, apropo de distrugerea pe interior a partidului. Un alt motiv pentru care Filat a ieșit în acest briefing de presă este distragerea atenției de la lupta internă din PLDM și problemelepe care le au ei acolo cu Veaceslav Ioniță, spre exemplu. Filat vrea ca din afară totul să pară frumos. Însă nu e așa. Noi știm asta. O știe și el. Anume de aceea recurge cu disperarea unui diletant la toate aceste acțiuni ieftine de PR.

Sursa: VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By