Cu frica în sân! Sudul Japoniei, în așteptarea unui ”supertaifun”

taifun

Japonia se pregătește pentru sosirea unui ”supertaifun” care ar putea fi unul dintre cele mai intense de acest tip din ultimele decenii și ar putea cauza valuri cu înălțimi mari și inundații, a avertizat luni Agenția niponă de Meteorologie (JMA), potrivit EFE, citează Agerpres.

Taifunul „Neoguri”, al optulea din acest sezon, va atinge marți insula Miyako (Okinawa) și ar putea provoca rafale cu viteze de până la 270 de kilometri pe oră și valuri cu înălțimi de până la 14 metri.

JMA examinează posibilitatea de a decreta în următoarele ore nivelul maxim de urgență în zonele afectate, în funcție de cum va evolua situația, potrivit unui purtător de cuvânt al acestui organism.

„Ar putea fi vorba de unul dintre cele mai puternice taifunuri înregistrate într-o lună iulie”, a afirmat responsabilul pentru previziuni meteorologice al JMA, Satoshi Ebihara, într-o conferință de presă. Acesta i-a cerut populației să se pregătească pentru „ploi torențiale, vânt puternic și valuri de mare înălțime”, a informat agenția Kyodo.

Potrivit meteorologilor, taifunul își va pierde din intensitate pe parcursul zilei. El se va deplasa spre est și va atinge prefectura Kagoshima, unde vântul va atinge viteza de 90 de kilometri pe oră.

„Neoguri” va trece prin zone unde au căzut deja intense precipitații la sfârșitul săptămânii, fapt pentru care JMA a avertizat în legătură cu riscul de a se produce alunecări de teren.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By