Conducerea de vârf a ţării a depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

IMG_5674

În dimineața zilei, Președintele țării Nicolae Timofti, Președintele Parlamentului, Igor Corman şi Prim-ministrul Iurie Leancă au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. La eveniment au mai participat membrii executivului, deputați, miniștri, oameni de cultură, simpli cetățeni, care au păstrat un minut de reculegere în amintirea domnitorului.

IMG_5686

IMG_5743

Şi Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, însoţit de deputaţi şi aleşi locali ai PCRM, reprezentanţi ai Uniunii Comsomoliştilor din Moldova au depus flori la monumentul Marelui Voievod.

“Graţie eforturilor lui Ştefan cel Mare ca şi politician, strateg militar, diplomat, principatul şi-a consolidat independenţa şi a devenit o importantă forţă politică în Europa de Est”, se scrie într-un comunicat al Partidului Comuniştilor.

Menţionăm că astăzi se împlinesc 510 ani de la trecerea în nefiinţă a Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. El s-a stins din viață la 2 iulie 1504, dupa 47 de ani de domnie. A purtat 48 de razboaie, obținând 44 de victorii și a ctitorit tot atâtea biserici și mănăstiri. Domnitorul a fost apreciat pentru acţiunile sale excepţionale întru apărarea integrităţii ţării, dezvoltarea multilaterală a ţării, dar şi apărarea credinţei, prin zidirea unui număr mare de mănăstiri şi biserici.

foto:gov.md


moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By