Concurs de acuzații în PLDM! Filat îl acuză pe Ioniță, Negruță pe Filat, Streleț vânează „mercenari” pe Facebook

pldm1
  1. Presa a dat astăzi despre adevăratul motiv pentru care Veaceslav Negruță a părăsit PLDM-ul și Ministerul Finanțelor.
  2. Luni, în cadrul ședinței de Guvern, Leancă a anunțat că o Comisie parlamentară pune piedici și tergiversează ori blochează adoptarea unui pachet de legi. După aceasta am aflat cu toții că vinovatul este președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.
  3. Astăzi Vlad Filat a ieșit în fața presei și a denunțat că Veaceslav Ioniță este principalul vinovat și unul dintre principalii actori care stau în fața reformelor din Moldova. Anume Ioniță este cel care nu a gestionat corect activitatea Comisiei pe care o conduce și nu a îndeplinit sarcinile partidului.

Astfel, avem trei situații: destăinuire, denunț și dezvinovățire. Dacă le punem cap, constatăm că Vlad Filat a fost dat astăzi de gol de către fostul său de partid, fostul ministru de finanțe, fostul om de încredere și executor fidel, Veaceslav Negruță.

Să descifrăm ce și cum:

Negruță a anunță un an în urmă că părăsește Guvernul, însă nu a spus motivul. Toți atunci s-au dat cu părerea și au spus că pleacă pentru  a mai reduce numărul miniștrilor PLDM cu dosare penale. Teoria a mers până atunci când relațiile dintre Negruță și PLDM s-au răcit cu totul, iar după aceasta cu toții au uitat de fostul ministru. Astăzi aflăm că plecarea lui Negruță a fost forțată de Veaceslav Ioniță, cel care prezidează Comisia economie, buget și finanțe din Parlament. Ioniță ar fi blocat adoptarea legii cu privire la instituțiile financiare, iar din acest motiv Negruță a plecat din funcție, supărat foc.

Leancă anunță de pe scaunul numărul unu din Guvern că o comisie parlamentară sabotează reformele din Moldova prin tergiversarea sau prin neexaminarea unui pachet de legi, printre care și unele din lista celor 11 legi asupra cărora Guvernul Leancă și-au asumat răspunderea și riscă să primească pentru aceasta o moțiune de cenzură ca mulțumire.

Imediat după aceasta, Streleț sau PR-Managerii lui Filat încearcă să distribuie prin presa mesajul că adevăratul autor al asumării răspunderii de către Guvern pentru pachetul de legi blocat de o comisie a PLDM este chiar El, numărul 1, Vlad Filat. Astăzi, 23 iulie 2014, Filat a ieșit în fața presei și a citit de pe o foiță că vinovat de toate se face tot acel Veaceslav Ioniță, deputat PLDM, președintele Comisiei nominalizate.

Luând din desfășurătorul evenimentelor, vedem că Filat astăzi a mințit și a fost dat de gol de către fostul său coleg e partid, Veaceslav Negruță.

Anume Negruță spune că problema blocării legilor este mai veche și nu este de acum, iar plecarea sa a fost anume din motivul că cineva din PLDM are interese prea Platon(ice), jucate prin cazinouri. Respectiv, de cel puțin un an se cunoaște problema legată de Ioniță, iar Filat a ieșit astăzi în fața noastră să ne spună că de fapt problema a apărut acum, iar vinovatul va fi sancționat (??!!). Nu i-a mers, pentru că Negruță l-a dat de gol, mai devreme.

Pe cine încearcă să mintă președintele PLDM, pe noi sau pe partenerii externi? De ce de două zile nu se poate liniști că Leancă a fost mai puternic decât Negruță și a mers la pasul asumării răspunderii pentru legile blocate de Ioniță în baza intereselor platonice ale PLDM?

Rezumat la cașa asta:

  1. Ioniță a blocat legi un an în urmă, iar Negruță a plecat inclusiv din cauza lui;
  2. Leancă a avut mai multă tărie de caracter decât Negruță și a mers la pasul asumării răspunderii fără să-l asculte pe Filat, dar acționând în interesul Moldovei și nu intereselor Platon(ice);
  3. Filat a mințit astăzi că despre ispravele lui Ioniță s-a aflat tocmai acum, după ce Leancă a făcut denunțul în debutul ședinței Gov de luni.

sursa: Gandrabur.net

You may also like

Comments are closed.

By