”Cea mai tristă fotografie”, făcută din spațiu (FOTO)

gaza

O  fotografie publicată miercuri de astronautul german Alexander Gerst, pe contul său oficial de Twitter, Astro-Alex, a fost preluată şi distribuită de zeci de mii de ori. Gerst , membru al ESA (n.r. European Space Agency, Agenţia Spaţială Europeană, în limba engleză) se află la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, care orbitează Pământul la o altitudine ce variază între 330 de kilometri şi 435 de kilometri, cu o viteză de peste 28.000 de kilometri la oră.

Autor foto: Alexander Gerst

Fotografia care l-a emoţionat pe Alexander Gerst a fost realizată deasupra Israelului şi a Fâşiei Gaza, zonă în care se desfăşoară un conflict deschis între israelieni şi palestinieni, relatează NBC. Astronautul a catalogat imaginea drept ” My saddest photo yet” (n.r. cea mai tristă fotografie a mea de până acum, în limba engleză). „Putem să vedem explozii şi rachete zburând deasupra Fâşiei Gaza şi a Israelului, a adăugat el. Gerst a publicat şi o a doua imagine, cu o descriere identică, în limba germană, ( Mein traurigstes Foto: von der ISS aus sehen wir Explosionen und Raketen über Gaza und Israel) care a fost preluată, la rândul ei, de mii de utilizatori.

Conflictul, care durează de mai bine de două săptămâni a dus la moartea a aproximativ şapte sute de palestinieni şi treizeci de israelieni. Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a cerut ca ostilităţile să înceteze „imediat”, iar Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a creat miercuri o Comisie internaţională care să ancheteze în regim de urgenţă „toate încălcările” care ar fi fost comise în cadrul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza.

sursa: mediafax.ro

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By