CAUZA accidentului Air Algerie: condiţiile meteorologice nefavorabile

air algerie

„Ipoteza cea mai probabilă” pentru explicarea prăbuşirii avionului Air Algerie în Mali ar fi condiţiile meteorologice. Posibilitatea unui tir de la sol a fost exclusă de către autritățilede la Paris.

„Credem că acest avion a fost avariat din motive care ţin de condiţiile meteorologice”, a declarat ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve pentru postul de radio RTL, precizând totuşi că „nicio ipoteză nu poate fi exclusă atât timp cât ancheta nu şi-a arătat toate rezultatele”.

„Dar ipoteza cea mai probabilă este aceasta. Avionul s-a deteriorat în momentul prăbuşirii”, a adăugat el.

Zona în care se află epava a fost reperată graţie unei drone de observaţie a armatei franceze staţionată la Niamey, a anunţat vineri dimineaţă Ministerul Apărării.

Palatul Elysée anunţase anterior că epava „dezintegrată” a fost localizată în timpul nopţii în regiunea Gossi din Mali, „în apropiere de frontiera cu Burkina Faso”.

Secretarul de stat francez pentru Transporturi, Frédéric Cuvillier, a declarat că este „foarte puţin probabil, chiar exclus, să existe supravieţuitori”. „Având în vedere starea avionului, este foarte puţin probabil, chiar exclus, să existe supravieţuitori”, a declarat Cuvillier, precizând că militarii francezi merg la faţa locului şi „vor securiza imediat zona”, în aşteptarea anchetatorilor.

Vorbind despre un „miros puternic de kerosen la faţa locului”, secretarul de stat a apreciat că având în vedere că epava „a fost găsită la mai puţin de 24 de ore după dispariţie, identificarea zonei va permite obţinerea unor mărturii care pot fi explicative”.

Avionul Air Algerie, care se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger, a dispărut joi cu 116 persoane la bord în nordul Mali.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By