BOMBĂ! Dovada animozității dintre Filat și Leancă

leanca filat

Mass-media și diverși comentatori politici au speculat, mai mult sau mai puțin întemeiat, pe marginea unor presupuse animozități între Vlad Filat și Iurie Leancă. Dacă este sau nu reală gelozia fostului premier față de actualul premier, vă propunem să decideți singuri, după lecturarea materialului de mai jos.

Precizăm că în discursul susținut înaintea procedurii oficiale de ratificare a Acordului de Asociere, premierul Iurie Leancă nu i-a mulțumit în mod expres ex-premierului Vlad Filat pentru contribuția sa.

Vlad Filat

Vlad Filat

Partea I. Dialogul cu L.P.: „Iurie ar fi trebuit sa gaseasca citeva cuvinte de apreciere”

Primul schimb de mesaje a avut loc cu o persoană al cărei număr de telefon este atribuit, în agenda lui Vlad Filat, inițialelor L.P. Vă prezentăm mai jos textul care apare pe ecranul telefonului utilizat de Vlad Filat, precum și dovada fotografică.

L.P.: … acest proces. Poate va intilniti liderii de partide si mai discutati inca o data. Tu poti convinge. Fractiunea va face cum Tu spui.

Vlad Filat: Merge ca la carte. Iurie ar fi trebuit sa gaseasca citeva cuvinte de apreciere.

L.P.: Total de acord dar sper ca Nu este o dorinta egoista de centrare a atentiei (: Sper sa mearga ca la carte si la vot.

Vlad Filat: Este atitudine deja.

L.P.: Eu in…… ca aceste atitudini… slabi.

(Nota redacției: ultimul mesaj este redat incomplet. Lăsăm completarea lui cu diversele cuvinte posibile la aprecierea cititorilor).

Partea II.Dialogul cu Victor B.: „Poate nu am auzit

Cu precizarea că redăm convorbirile în ordinea cronologică a surprinderii schimbului de mesaje pe imagine, prezentăm următorul dialog purtat de Vlad Filat cu Victor B.

Victor B: Despre ce?

Vlad Filat: Despre guv precedente.

Victor B: Păi da nu a zis? A multumit celor care au muncit 4 ani si liderilor coalitiei.

Vlad Filat: Poate nu am auzit.

Partea III. Petrecerea de la terasa hotelului Codru: Filat a lipsit

Scenariul ”Supărarea lui Filat pe Leancă” își întărește conturul și prin aceea că liderul PLDM a lipsit de la mica sărbătorire care a avut loc, cel mai probabil ad-hoc, la terasa interioară a hotelului Codru, imediat după ratificarea Acordului. Au fost prezenți Iurie Leancă și câțiva dintre miniștrii dragi lui Vlad Filat (Dorin Recean, Maia Sandu, Natalia Gherman, Oleg Efrim ș.a.), precum și speakerul Igor Corman. Petrecerea a fost surpinsă de un reporter realitatea.md.

 

Partea IV. Mesajul pe Facebook: „Îi mulțumesc colegului și prietenului meu, Vlad Filat”

Evităm să intrăm în zona speculațiilor, de aceea, și în acest caz, lăsăm la aprecierea cititorilor variantele de argumentare a unei postări făcute de Iurie Leancă, la câteva ore după ratificare, și după întâlnirea de pe terasă.

Însă, în opinia noastră, diplomat din fire și prin profesie, Iurie Leancă a dorit să pună punct oricăror bănuieli. Credem că este foarte probabil ca nemulțumirea lui Filat să fi fost picurată în urechile lui Leancă de un coleg binevoitor. Și, ca să dreagă busuiocul, premierul a făcut ceva mai târziu o postare pe pagina personală de facebook, în mod evident dedicată în special șefului său pe linie de partid.

 

sursa: deschide.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By