Ana Guțu DESCHIDE GURA: „de ce v-ați apucat de scris rahaturile astea ?”

ana-gutu_vilnius

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului face precizări la comunicatul expediat anterior despre lista deputaților care au lipsit nemotivat ieri de la ședința Parlamentului. Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, deputata PLR, Ana Guțu a lipsit MOTIVAT de la respectiva ședință, scrie portalul Deschide.md.

Precizările au fost făcute după ce Ana Guțu s-a arătat deranjată de faptul că a fost inclusă în lista deputaților chiulangii. Se pare totuși că ultima picătură la supărarea deputatei a fost faptul că portalul deschide.md a publicat (pe surse) un alt motiv al absenței sale. Cel puțin asta reiese din faptul că Guțu a revenit cu un apel telefonic la redacția noastră reproșând pe ton ridicat că informațiile sunt false și ca ea de facto a fost internată în spital și a lipsit NEMOTIVAT. Deputata a amenințat reporterul deschide.md că îl va acționa în judecată pentru denigrarea imaginii. ”De ce nu scrieți despre câte a făcut Ana Guțu 4-5 ani cât a fost la Guvernare și de ce v-ați apucat de scris rahaturile astea”, a declarat Guțu, după care a întrerupt convorbirea telefonică. Am încercat să revenim cu un apel pentru a preciza de ce Secretariatul nu a anunțat (la ora actuală) faptul că deputata este în concediu medical (ca în cazul deputatului Boris Vieru), însă aceasta ne-a respins apelul.

Peste aproximativ două ore de la convorbirea respectivă, serviciul de presă al Legislativului a expediat rectificările de rigoare.

Deschide.md amintește că din cei 101 de deputați la ședința de ieri a Parlamentului au lipsit nemotivat 43. Deputații comuniști au invocat continuarea protestelor începute vineri.

Deputații care au lipsit nemotivat de la ședința Parlamentului din 22 iulie vor fi lipsiți de diurna care se alocă pentru participarea la ședințele plenare. Totodată, conform Regulamentului Parlamentului, deputații care lipsit nemotivat la 3 ședințe pe durata lunii iulie vor fi sancționați cu pierderea a 50% din salariul lunar, iar cei care au lipsit la 4 sau mai multe – cu 75%.

sursa: Deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By