15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Alexandru Tănase: Hotărîrea Curții Constituționale prin care Vlad Filat nu mai poate ocupa funcția de premier nu are termen de valabilitate

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Într-un interviu realizat de Valentina Ursu pentru Europa Liberă, președintele Curții Constituționale din R. Moldova afirmă că hotărîrea Curții Constituționale prin care Vlad Filat nu mai poate ocupa funcția de premier nu are termen de valabilitate.

Rugat să explice dacă decizia CC este şi rămâne valabilă doar pentru această legislatură, Tănase a declarat următoarele:

Hotărârile Curții Constituționale nu au termen de valabilitate. În cadrul aceluiași interviu din 30 aprilie 2013, am declarat următoarele: «Hotărârea Curţii nu se referă la domnul Filat. Este o hotărâre prin care Curtea, interpretând Constituţia, a stabilit un principiu: „Prim-ministrul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile”. Curtea stabileşte anumite principii nu pentru a fi aplicate unor persoane, ci pentru a putea trata anumite situaţii prezente şi viitoare». Îmi mențin și astăzi același punct de vedere.”

Totodată, Tănase a subliniat faptul că CEDO a decis că nu există nicio violare a drepturilor în privinţa lui Vlad Filat și a PLDM, lucru care confirmă temeinicia hotărârii Curţii Constituţionale din 22 aprilie 2013

sursa: Europa Liberă

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img