Adevărul a ieşit la IVEALĂ! Ce ascundea administraţia Pieţei Centrale

SANYO DIGITAL CAMERA

Potrivit datelor Centrului Naţional Anticorupţie, administraţia Pieţei Centrale din capitală percepea de la comercianţi plăţi neoficiale, fără ca acestea să fie incluse în evidenţa contabilă.

Din spusele unor comercianţi, taxele variau în funcţie de locul de amplasare a gheretei sau mesei, precum şi de volumul mărfurilor vândute. Astfel, de la un vânzător de citrice s-ar fi perceput lunar, în afara plăţii de arendă, câte 200-300 de euro pentru un loc de comerţ. Procurorii estimează că în fiecare lună administraţia percepea ilegal o sumă de 4 000 000 de lei.

În urma acestor constatări, conducerea ÎM Piaţa Centrală va fi citată de CNA şi procurorii anticorupţie pentru audieri. Este vorba despre şeful întreprinderii şi patru şefi de direcţii, în birourile cărora au fost găsite mai multe documente, acte contabile, înscrisuri de ciornă, dar şi ştampile ale unor agenţi economici. Totodată, vor fi audiaţi selectiv agenţi economici care desfăşoară activităţi de comerţ în Piaţa Centrală.

Amintim că ieri, Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii au desfăşurat percheziţii la Piaţa Centrală, dar şi la domiciile celor vizaţi. Este vorba despre o cauză penală pornită pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu de către factori de decizie ai administraţiei Pieţei prin colectarea de plăţi neoficiale de la persoanele care închiriază locuri pentru comerţ.

CNA şi Procuratura Anticorupţie fac un apel către persoanele care au fost obligate să achite plăţi ilegale pentru un loc în Piaţa Centrală să ofere informaţii la numerele de telefon ale Unităţii de Gardă a CNA 257 202 sau la telefonul de încredere 257 257.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By