Acordul de Asociere cu UE a fost ratificat, dar NU A INTRAT ÎN VIGOARE. A mai rămas să-l ratifice 28 de ţări!

parlament

Deputaţii au ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Documentul a fost susţinut de către majoritatea deputaţilor, în prezenţa ex-preşedinţilor Mircea Snegur, Petru Lucinschi, dar şi al fostul premier Vlad Filat. Nu înainte ca reprezentanţii partidelor să se expună pe marginea acestuia.

Dacă liderii partidelor de dreapta au vorbit despre beneficiile acestui Acord, atunci opoziţia parlamentară l-a criticat dur.

Vladimir Voronin, PCRM:

Fiind ostatici ai Bruxelles-ului guvernantii nostrii au cedat tot! Veţi rămne toţi cu un singur alegător – Bruxelles! Coaliţia adoptă un document prin care Republica Moldova îşi pierde suveranitatea! După ratificare poporul nu va mai fi stăpân în propria ţară!

După încheierea şedinţei, deputaţii din Coaliţia de guvernare urmează să iasă pe scena instalată în faţa Parlamentului pentru a saluta mulţimea şi a ţine discursuri.

Amintim că Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pe 27 iunie. Prevederile documentului vor intra în vigoare după ce va fi ratificat de toate cele 28 de ţări membre ale UE.

Moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By