A rămas cu propriile analize. Marinuţa DAT AFARĂ din PLR

vitalie-marinuta

Partidul Liberal Reformator a emis un comunicat prin care îşi exprimă poziția referitor la afirmațiile lui Vitalie Marinuța. Potrivit PLR, declarațiile fostului ministru al apărării sunt nedemne și calomnioase, iar gestul acestuia este o încălcare disciplinară gravă.

„În urma declarației lui Vitalie Marinuța pe o rețea de socializare a fost convocată ședința biroului politic al PLR în cadrul căreia i s-a cerut să-și probeze afirmațiile din postarea respectivă.

Vitalie Marinuța a recunoscut că nu deține niciun fel de probe, iar afirmațiile sale sunt ”subiective, decise în urma propriilor analize”, confirmând gratuitatea celor spuse.

Menționăm că ulterior demisiei de ”onoare” din funcția de ministru al Apărării, demisie surprinzătoare și necoordonată cu conducerea partidului, Vitalie Marinuța s-a ”autosuspendat” din activitatea politică și a solicitat o pauză care a coincis cu perioada importantă de constituire a organizațiilor teritoriale.

În cadrul ședinței biroului politic fostul ministru și-a exprimat regretul pentru situația creată și cele întîmplate.

Partidul Liberal Reformator consideră gestul lui Vitalie Marinuța drept încălcare disciplinară gravă prin care se aduc prejudicii imaginii partidului, califică declarațiile sale drept nedemne și calomnioase și constată întreruperea de facto a relației lui Vitalie Marinuța cu partidul care l-a susținut și promovat„, se spune în comunicat.

Menţionăm că Vitalie Marinuţa a postat un mesaj pe contul său de facebook prin care acuza PLR că l-a vândut pentru „bani grei”, atât pe el, cât şi pe fostul ministru al mediului Gheorghe Șalaru.

„Plecarea mea din funcție a fost onorabilă ca să nu fiu trimis din funcție, prin sustragerea nestatutară a susținerii politice, așa cum s-a procedat cu domnul Ministru Gheorghe Șalaru. Dar la comanda şefului sustragerea susținerii politice a membrilor fondatori a PLR este obligațiunea actuală a conducerii partidului. Cu toate că am fost membri fondatori și eu și domnul Șalaru, la ordinul cuiva din alt partid, în detrimentul viitorului PLR, am fost vânduți pe bani grei și noi și ministerele care le-am condus. Cineva face bani foarte grei. Iar membrii simpli ai PLR sunt doar miorițe. Păcat”, a scris Marinuţa pe facebook, după care a şters postarea.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By