58 kg de haşiş! 19 membri ai unei grupări criminale trimişi în judecată

hasis

Procuratura mun.Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată o cauză penală în privinţa a 19 membri ai unei grupări criminale, învinuiţi de contrabandă şi punere ilegală în circulaţie a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari.

Potrivit actului de învinuire, membrii grupării au fost reţinuţi în decembrie 2013, în timp ce înstrăinau substanţe narcotice persoanelor sub acoperire. În total, inculpaţii au încercat să vîndă circa 67 de grame de haşiş, 0,38 grame de marijuana şi aproximativ 11 grame de heroină. Procurorii au stabilit că substanţele psihotrope erau aduse prin contrabandă din Spania.

De asemenea, în decembrie anul trecut, la frontiera moldo – română „Leuşeni – Albiţa”, în rezultatul informaţiilor operative obţinute de procurori, au fost reţinuţi încă trei membri ai grupării criminale. Aceştia încercau să introducă în Republica Moldova peste 58 kg de haşiş, adus din Spania, însă procurorii, în comun cu vameşii, au depistat substanţele narcotice şi le-au confiscat.

În urma percheziţiilor, la domiciliul unuia dintre membrii grupării criminale au mai fost depistate peste 8,7 kg de haşiş.

Actualmente, toţi membrii grupării se află în stare de arest.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă ani grei de închisoare.

Moldova24, cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale

You may also like

Comments are closed.

By