9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Voronin: Ce vă băgați în interiorul partidului, care-i treaba voastră? Pojar NU-I

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Preşedintele comuniştilor, Vladimir Voronin a declarat la postul de televiziune N4 că nu pleacă nimeni din cadrul PCRM. Afirmaţia a fost făcută în contextul informaţiilor apărute privind excluderea membrilor PCRM, Iurie Muntean şi Grigore Petrenco din organele de conducere ale partidului.

“Asta-i deja o modă ca la comunişti să se întâmplă ceva. Cum să fie bine la comunişti înainte de alegeri? Daţi să le aprindem. Pojar nu-i, dar necesitatea înainte de alegeri de a construi altfel organizaţiile noastre, de a le mobiliza la aceste alegeri, există întotdeauna. Luaţi istoria şi vedeţi, înainte de toate alegerile la noi în partid se făceau remanieri, cineva trebuie să stea aici, cineva trebuie să fie mutat la un loc mai important. Nimic tragic, niciun fel de isterică nu trebuie de ridicat, cuiva îi trebuie asta, că se destramă… Nu se mai destramă, noi avem o rezerva de cadre nemaipomenită”, a declarat Voronin, menţionând că a ridicat vocea la ședinţa Biroului Politic al partidului pentru că se merita.

“Se întâmplă de multe ori, cu părere de rău sau dimpotrivă că trebuie aşa de făcut, tata în casă să spună ce trebuie să facă membrii familiei. Suntem o familie, cred că au meritat să fie ridicată vocea” a adăugat comunistul Vladimir Voronin.

Cât priveşte plecarea din Parlament a lui Mark Tcaciuk şi planurile acestuia, liderul PCRM a spus că Tcaciuk nu a plecat nicăieri, se odihneşte.

“Deocamdată se odihneşte, încă nu a plecat nicăieri. Nu s-a decis încă structrura staff-lui, programul”, a spus Voronin referindu-se daca acesta ar putea deveni preşedintele staff-ului electoral al PCRM.

Întrebat dacă Iurie Muntean face faţă în funcţia de secretar al partidului, Vladimir Voronin s-a arătat nemulţumit că se insistă asupra subiectului şi a acuzat presa că-şi bagă nasul în treburile interne ale partidului.

“Ce vă băgaţi în interiorul partidului? Care-i treaba voastră, a jurnaliştilor? Asta-i problema noastră pe intern. Ce vreţi voi de la noi, nu-nţeleg? În partid apar probleme, acolo trebuie de hotărât”, a spus Voronin indignat.

Despre mişcarea Antifa, Voronin a declarat că a fost inspirată de comunistul Grigore Petrenco căruia i-a cerut să întrerupă activitatea acesteia.

“Am aflat că e inspirată de Petrenco. Am înţeles că nu este oficializată şi i-am cerut să întrerupă această activitate. Mi s-a explicat că sunt orietaţi în lupta împotriva fascismului, dar noi avem în statut al comsomolului şi în programul partidului lupta contra unionismului, fascismului. De ce trebuie de repetat? Am discutat serios şi el a căzut de acord. În organizaţia asta erau vreo 10 băieţi, i-am văzut la 1 mai”, a conchis liderul PCRM.


moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img