Viceprimarul de Otaci REŢINUT în biroul său de serviciu. Află motivul

mita

Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupţie a terminat urmărirea penală şi a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a viceprimarului oraşului Otaci de comiterea coruperii pasive.

Potrivit celor constatate de procurori, în cursul lunii aprilie curent, viceprimarul a extorcat 100 dolari de la reprezentantului unei firme din Bălţi pentru a-i urgenta eliberarea autorizaţiei de amplasare a unităţii pentru comerţ în piaţa din Otaci, raionul Ocniţa.

Viceprimarul a fost reţinut în biroul său de serviciu, pe 25 aprilie curent, de procurorii şi ofiţerii anticorupţie, imediat după primirea sumei extorcate. Actualmente, învinuitul are interdicţia de a părăsi localitatea, iar cauza penală a fost expediată pentru examinare în judecătoria Ocniţa.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, dacă va fi găsit vinovat de cele incriminate, învinuitul riscă o pedeapsă cu amendă de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate de pînă la 5 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By