15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Tkaciuk și Petrenco au fost, totuşi, EXCLUŞI din Comitetul central al PCRM, iar Muntean – din funcția de secretar al partidului

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco au fost excluși din Comitetul central al PCRM. Decizia a fost luată în cadrul ședinței plenare a Partidului Comuniștilor, notează realitatea.md. Potrivit lui Tkaciuk, decizia Comitetului Central este ilegală pe motiv că excluderea sa trebuia pusă la vot doar în cadrul ședinței Congresului Partidului Comuniştilor.

Totodată, surse din cadrul formațiunii au declarat pentru Realitatea.md că un grup din cateva persoane, din care fac parte Grigore Petrenco, Iurie Muntean și Mark Tkaciuk, l-au blocat fizic pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, care urma sa iasa la tribună și să propună excluderea celor menționați mai sus din comitetul central al PCRM.

UPDATE: În urmă cu puţin timp, a fost demis şi deputatul comunist Iurie Muntean din funcția de secretar al Partidului Comuniștilor, dar şi din Comitetul central al PCRM.

UPDATE: Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a declarat că cei trei membri au depus singuri cereri pentru a fi excluși.

”Mark Tkaciuk, Iurie Muntean și Grigore Petrenco sunt și vor rămâne membri ai Partidului Comuniștilor. Ei au fost eliberați din aceste funcții pentru că au fost înregistrate mai multe neajunsuri în activitatea lor. Noi ne pregătim de alegeri și trebuie să vedem cât suntem de organizați. Trebuie să ne consolidăm activitatea ca să câștigăm alegerile din toamnă. În locul lor vor fi propuse alte persoane, dar încă nu am decis cine. PCRM are persoane puternice, noi nu avem neajunsuri de cadre”, a declarat Voronin.

foto:politik.md

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img