Timoşenko: Acordul de asociere cu UE nu va rezolva problemele Ucrainei

timosenko

Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei şi liderul partidului Batkivşcina, a declarat că semnarea acordului de asociere cu UE nu poate rezolva toate problemele ucrainene, a anunţat serviciul de presă al partidului.

„Semnarea acordului nu înseamnă încheierea problemelor. Este începutul unei munci foarte încordate şi, atâta timp cât este război, ne va fi foarte greu să ne repunem pe picioare”, a spus Timoşenko. Printre altele, ea consideră că Ucraina trebuie „să se repună pe picioare” tocmai „ca o ţară europeană puternică”.

În acelaşi timp, separatiştii de la Doneţk au afirmat că vor lua măsuri urgente vizând legislaţia, economia şi orientarea „politică externă” a „republicii” autoproclamate, după semnarea acordului.

„Semnarea de către Kiev a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va afecta grav economia ucraineană. Din acest motiv, republica populară Doneţk va lua măsuri urgente, pentru a ieşi din cadrul legislativ al Ucrainei. Prin această decizie (semnarea Acordului de Asociere), Ucraina practic renunţă la piaţa rusă şi pierderile economice vor fi enorme. Trebuie, de asemenea, să luăm măsuri penntru aderarea la Uniunea Vamală”, a declarat „vicepremierul” regiunii Doneţk, Andrei Purghin.

Amintim că vineri, 27 iunie, preşedintele Ucrainei, Piotr Poroşenko, a semnat partea economică a acordului de asociere cu UE. Partea politică a fost semnată în martie.


moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By