Socialiștii, din nou, ÎMPOTRIVA Acordului de Asociere RM-UE. Ei cer organizarea unui REFERENDUM consultativ

socialisti

Partidul socialiștilor din RM continuă acțiunile de protest față de semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Manifestanții s-au adunat în fața Guvernului unde au cerut oprirea semnării Acordului și inițierea unui referendum consultativ. Potrivit lor, cetățenii trebuie să decidă unde vor să meargă – în Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală.

PSRM organizează de câteva săptămâni acțiuni similare de protest, aceștia pledând pentru aderaea Moldovei la Uniunea Vamală – Rusia-Belarus-Kazahstan.

Amintim că Republica Moldova urmează să semneze, la Bruxelles, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pe 27 iunie 2014.

UPDATE: Tot astăzi, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova întreprinde o vizită de lucru la Moscova, unde va avea mai multe întrevederi cu oficiali din Federaţia Rusă, notează curentul.md.

După cum transmite CURENTUL, cu referire la comunicatul formațiunii, în capitala rusă Igor Dodon se va întîlni cu Serghei Mironov, liderul Partidului „Spravedlivaia Rossia” cu care va semna un Acord de colaborare.

Documentul prevede consolidarea relaţiilor de cooperare atît între cele două partide, dar şi contribuţia la îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale politice şi economice între cele două state.

foto:zdg.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By