Sfârşit TRAGIC pentru două persoane. Au mers la scăldat şi s-au ÎNECAT (VIDEO)

iaz

foto simbol

Două cazuri de înec s-au întîmplat în zilele de sîmbătă și duminică, 28 și 29 iunie. Primul caz a avut loc în localitatea Veverița, raionul Ungheni. Un băiat de 15 ani a mers la scăldat. La ora 18.30 minute au fost alertați salvatorii din Ungheni, precum că un minor s-a înecat într-un iaz. Venită la fața locului, o echipă a Direcţiei situaţii excepţionale Ungheni a scos la mal după mai bine de o oră, corpul neînsuflețit al băiatului.

Al doilea caz de înec a avut loc ieri, în apropiere de satul Păuleşti, raionul Călărași. Un bărbat de 54 de ani a mers să înoate. A trecut în înot iazul, iar la întoarcere cei aflați pe mal au observat că bărbatul dă semne că se îneacă. Inițial, o altă persoană a vrut să-l ajute, dar fără rezultat. Ulterior, cei aflați pe mal au chemat în ajutor. Echipa de scafandrieri din cadrul Detaşamentului căutare – salvare numărul 1 a intervenit și a începul lucrările de căutare subacvatice. Acțiunile de căutare au fost anevoioase din cauza indicării greșite a locului unde a fost văzut ultima oară persoana. După trei ore, corpul bărbatului a fost găsit și scos la mal.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează repetat despre riscul înecului, atunci cînd nu sînt respectate normele de securitate.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By