Poroşenko, înainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE: Este o zi istorică pentru ţara mea

porosenko

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a salutat „o zi istorică” pentru ţara sa, la sosirea, vineri, la Bruxelles, unde va semna Acordul de Asociere cu liderii Uniunii Europene.

„Este o zi istorică pentru ţara mea, cea mai importantă de la (proclamarea) independenţei”, a declarat Poroşenko, care şi-a exprimat satisfacţia faţă de „solidaritatea” de care a dat dovadă UE în criza ucraineană, notează mediafax.

Poroşenko urmează să semneze, în sediul Consiliului European, a doua parte a Acordului de Asociere, de ordin comercial, care vizează în special suprimarrea principalelor bariere vamale dintre Ucraina şi ţările UE. Prima parte a acordului, de ordin politic, a fost semnată în martie de către premierul Arseni Iaţeniuk.

„Este rezultatul a şapte ani de muncă”, a subliniat Poroşenko. Acordul „oferă o nouă perspectivă ţării mele” şi „vom folosi această oportunitate să modernizăm ţara”, a adăugat el.

Acordul urmează să fie semnat şi de premierii Georgiei Irakli Garibaşvili, şi Republicii Moldova Iurie Leancă.

În cadrul summitului, dominat de problema nominalizării noului preşedinte al CE, liderii europeni urmează să discute despre criza ucraineană şi să examineze eventualitatea unor noi sancţiuni vizând Rusia.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By