12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Pândea victimele în scara blocurilor, le lovea cu o bâtă din lemn, după care le jefuia. Operaţiunea matinală a unui tânăr de 18 ani

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un tânăr în vârstă de 18 ani, originar din raionul Hânceşti, a fost reţinut în flagrant delict de către angajaţii IP Ciocana de comun cu  Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău, după ce ar fi atacat cu o bâtă din lemn trei persoane în scara unui bloc de locuit din strada Petru Zadnipru al sectorului Ciocana. Reţinerea suspectului a avut loc în dimineaţa zilei de 30 mai curent, în jurul orei 04.40. Victimele s-au dovedit a fi un bărbat de 32 ani şi două domnişoare cu vârstele de 28 şi respectiv 29 ani. Individul a reuşit să-i deposedeze de genţi în care se aflau bani, telefoane mobile şi alte bunuri materiale în valoare totală de 8 674 lei.

El a fost încătuşat imediat şi condus la inspectorat pentru audieri. Suspectul şi-a recunoscut acţiunile criminale, motivând că avea nevoie de bani. Totodată el a mai declarat despre două atacuri similare din data de 28 şi 29 mai curent. Atunci el ar fi atacat un tânăr în vârstă de 20 ani, pe strada Ion Dumeniuc, aplicându-i o lovitură cu bâta în regiunea capului, cu scopul de ai sustrage  telefonul mobil.

A treia victimă a fost atacată la etajul doi al unui bloc de locuit din bd. Mircea cel Bătrân, care s-a dovedit a fi o domnişoară în vârstă de 22 ani, deposedînd-o de telefonul mobil în valoare de aproximativ 3 000 lei.

În timpul atacului, individul purta cagulă şi acţiona doar în primele ore ale dimineţii. În urma percheziţiilor corporale poliţiştii au depistat asupra lui două telefoane mobile, bani şi cagula. În privinţa lui au fost pornite două cauze penale pentru atacuri tâlhăreşti şi o cauză penală pentru jaf.  Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuitul riscă închisoare de la 8 până la 10 ani.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img