O femeie din Moldova a fost ARESTATĂ. Promitea locuri de muncă în Grecia, însă obliga tinerele să se prostitueze

prostitutie

Procuratura Generală învinuieşte o femeie de comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare sexuală comercială, infracţiune prevăzută de art. 165 Cod penal.

Potrivit serviciului de presă al PG, în perioada anului 2010, femeia care făcea parte din cadrul unui grup criminal organizat, condus de către un cetăţean al Greciei, a recrutat o tânără căreia i-a promis că o va angaja în Grecia în calitate de chelneriţă cu un salariu de 1000 de euro lunar.

Victima, care se afla într-o stare sociabilă vulnerabilă a acceptat propunerea, iar ulterior, inculpata împreună cu alţi membri ai grupului criminal i-a comunicat că pentru plecare aceasta trebuie să se căsătorească fictiv cu un cetăţean grec pentru a obţine mai uşor viza Schengen. Astfel, tânăra s-a căsătorit fictiv şi cu actele perfectate de inculpată a plecat în Grecia. La locul destinaţiei însă, victima a fost impusă să presteze servicii sexuale timp de 3 săptămâni, după care a reuşit să fugă.

În privinţa cetăţenilor greci, procurorii au iniţiat o cauză penală separată, iar în cadrul investigaţiilor efectuate au fost identificate mai multe victime din Republica Moldova, care de asemenea au avut de suferit în urma acţiunilor infracţionale ale membrilor grupării criminale.

În toate cazurile, conducătorul grupului criminal organizat, care este cetăţean al Greciei, organiza încheierea căsătoriilor fictive între tinere cu cetăţeni ai Greciei, după care le transporta în ţara de destinaţie, unde acestea erau exploatate sexual.

Actualmente, învinuita în vârstă de 41 de ani este arestată şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By