Monumentul contrabandiștilor

image-1024x764

Adinkerke este o localitate belgiană situată la un kilometru de frontiera cu Franța. Pentru unii reprezentanți ai vieții politice de pe malul Bâcului, această localitate ar fi putut deveni la timpul ei un adevărat rai pe pământ. Or, Adinkerke este o localitate cunoscută în special pentru contrabanda care se practică la greu până la dispariția vamelor dintre Franța și Belgia și apariția spațiului Schenghen.

Pe strada centrală a localității este instalat un monument care, de ce nu, ar putea fi împrumutat ca idee și de către unii oficiali Moldoveni. Este vorba despre monumentul Contrabandiștilor.

imageimageimageimageimage

Oamenii de aici nu se sfiiesc să recunoască faptul ca s-au hrănit din asta. Oamenii recunosc că asta era una dintre îndeletnicirile lor de bază din care câștigau bani. Și acum în Adinkerke principala activitate economică este vânzarea articolelor de tutungerie, iar străzile sunt împânzite de magazine de profil.

La Chișinău sau, de exemplu, în Lăpușna pe când vom vedea un asemenea monument ? Pe când oare vor recunoaște și unii mai mari ai statului Moldav care le-a fost sau le mai este îndeletnicirea de bază ?…

sursa: VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By