Moldovenii îşi pot face paşapoarte DOAR într-o lună sau de urgenţă

pasapoarte

foto: protv.md

UPDATE: ÎS „Registru” respinge informaţiile apărute în presă despre noile reguli de perfectare a paşapoartelor biometrice şi că cetăţenii moldoveni îşi pot perfecta paşapoartele în regim obişnuit, notează noi.md.

Începând cu 28 iunie şi până la 3 august, în toate secţiile de documentare a populaţiei va fi suspendat procesul de recepţionare a cererilor pentru eliberarea paşapoartelor în termene de 5, 10 şi 15 zile calendaristice, potrivit Adevarul.

Astfel, cetăţenii moldoveni îşi vor putea perfecta paşapoarte biometrice doar într-o lună (la preţul de 700 de lei) sau de urgenţă: în 24 de ore (1.520 de lei), în şase ore (1.900 de lei) şi în trei ore (2.280 de lei). De asemenea, în zilele de sâmbătă nu vor fi recepţionate cereri pentru paşapoarte în general, prioritar fiind deserviţi cetăţenii care solicită schimbarea paşapoartelor sovietice pe buletine de identitate.

Potrivit unui ordin în acest sens, semnat de directorul general al centrului Registru, Serghei Railean, măsura a fost luată „în legătură cu necesitatea creării condiţiilor necesare pentru implementarea procesului de eliberare a paşapoartelor de tip nou, cu coperta roşie-vişinie, trecerea la noua tehnologie de producere a acestora şi soluţionarea problemelor de ordin tehnico-aplicativ şi în vederea realizării procesului de preschimbare a paşapoartelor de tip sovietic în termenele stabilite de Guvern“.

Documentele sovietice nu vor mai fi valabile începând cu 1 septembrie, iar paşapoartele biometrice bordo urmează să fie emise după ce va fi epuizat stocul celor de culoare albastră. Primul lot de paşapoarte de generaţie nouă, cu cip încorporat, urmează să fie livrate la începutul lunii august, de către compania internaţională contractată de autorităţi.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By