9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Moldovenii care vor dori să intre pe teritoriul Rusiei VOR FI OBLIGAŢI SĂ PLĂTEASCĂ O TAXĂ SPECIALĂ

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În Duma de Stat a Federației Ruse a fost propus un proiect de lege care îi va obliga pe cetățenii străini care intră în Rusia fără viză să plătească o taxă specială, notează viza.md.

Documentul, prezentat spre examinare Parlamentului Rusiei, presupune introducerea unei noi taxe pentru străinii, care intră pe teritoriul Rusiei, în cadrul unui regim fără vize. După cum este menționat în nota informativă la proiectul de lege, “introducerea taxei este cauzată de tendinţa de a reduce cheltuielile bugetare pentru expulzarea cetățenilor străini sau apatrizilor, fie că e vorba de deportare, fie de expulzare administrativă”.

Veniturile provenite din aceste taxe vor fi transferate în bugetul Federației Ruse, iar apoi vor fi redirecţionate pentru deportarea străinilor, care au încălcat legislaţia de imigrare sau alte acte legislative.

În cazul în care taxa nu va fi achitată, străinii vor avea inerdicții de a intra în Rusia. Mărimea taxei și normele de colectare ale acesteia vor fi stabilite de Guvernul Federației Ruse.

Conform declarațiilor oficialităților FR, la sfîrșitul lunii mai 2014, în Rusia, se aflau 582 000 de cetăţeni ai Moldovei. În anul 2014 din Republica Moldova în Federaţia Rusă au plecat 331 000 de oameni, scrie aceeași sursă.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img