5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Medicii i-au recomandat lui Leancă să-și ia LIBER de la serviciu, premierul, însă, A REFUZAT. Detalii

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Iurie Leancă a donat sânge la punctul mobil amplasat în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, la final primind un certificat care confirmă donarea.

„E bine că sunt astfel de evenimente, când ne aducem aminte că trebuie să facem un lucru bun. Am înțeles că există o tendință pozitivă în acest sens, numărul celor care o fac voluntar fiind în creștere – deja am atins rata de 50 la sută – ceea ce mă bucură enorm. Aș vrea ca într-o zi să ajungem la situația Uniunii Europene, unde se donează sută la sută în bază de voluntariat”, a spus jurnaliștilor șeful Executivului.

Medicii le recomandă donatorilor să-şi ia o zi liberă de la serviciu după ce au donat sânge. Premierul a spus, însă, că nu are cum să facă acest lucru, pentru că merge mâine la Paris, unde are o agendă încărcată.

leanca donator 1

leanca donator 2

Potrivit responsabililor de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, pentru ziua de astăzi sunt așteptate să doneze sânge circa o mie de persoane. Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată anual pe 14 iunie, începând cu anul 2000, iar genericul de astăzi este: „Sânge sigur pentru salvarea mamelor”.

Pentru aceasta, Centrul a lansat un apel către cetățeni, în care îi îndeamnă ca în perioada 1 – 14 iunie curent să doneze sânge la punctele de colectare amplasate în toate sectoarele din capitală. În Republica Moldova, anual, sunt colectate 80 de mii de doze de sânge, fapt care asigură asistenţa pentru circa 150 de mii de bolnavi.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img