Jurnalistul stă în arest, Recean se victimizează pe Facebook

recean

La două zile de la reținerea ilegală a jurnalistului Vadim Ungureanu, ministrul de Interne Dorin Recean reacționează printr-o postare pe rețeaua de socializare facebook.

Recean justifică postarea prin faptul că a fost solicitat de numeroase persoane să se expună pe marginea acestui caz.

Redacția deschide.md precizează că, printre altele, sintagma „reținerea unei persoane care în multiple rînduri m-a criticat” este impertinentă și nu pertinentă, așa cum ar fi de așteptat din partea unui oficial de acest rang. În opinia redacției deschide.md, jurnalistul Vadim Ungureanu nu l-a criticat niciodată pe ministrul Recean, ci a căutat și a publicat dovezi care indică nereguli grave în activitatea ministerului pe care, oficial, îl conduce. 

Apreciem că intenția ministrului de a se victimiza este cel puțin nepotrivită, atât timp cât victimele reale, cel puțin până la această oră,  sunt jurnalistul Vadim Ungureanu și libertatea de exprimare și exercitare a profesiei de jurnalist.

Redăm mai jos postarea ministrului:

”Dat fiind că foarte mulți îmi solicită opinia vizavi de cazul Vadim Ungureanu, o să mi-o exprim aici, pentru ca toți să aibă acces la ea într-o formă netrunchiată:

1. Acest caz vine într-un moment foarte nepotrivit pentru MAI și pentru mine personal. În ultimele luni sunt orchestrate multiple atacuri publice și mai puțin publice care au ca scop destabilizarea situației la interne și demisia mea. Ultimul atac de acest gen este moțiunea comuniștilor din Parlament, care îmi solicită demisia. Este evident pentru oricine, care caută să înțeleagă ce anume real se întîmplă, că reținerea unei persoane care în multiple rînduri m-a criticat, este ultimul lucru pe care mi l-aș dori. Dacă și există vreun „cîștigător” din această situație, acesta NU este Dorin Recean.

2. Nu sunt genul de ministru care se implică peste mersul anchetelor și solicită poliției și/sau procuraturii să oprească unele cazuri care îl pot afecta public negativ. Nu fac astfel de lucruri și nici nu mă voi expune pe esența cazului; aceasta e treaba justiției. Desigur, aș fi preferat ca acest caz să nu existe cap-coadă: de la șantaj – la flagrant.

3. Mai departe în acest caz justiția trebuie să asigure un proces corect și transparent. În același timp, din cauza gravității acuzațiilor aduse și notorietății cazului, am solicitat Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI să efectueze două anchete interne: prima – pe comportamentul și legalitatea acțiunilor poliției în documentarea cazului; și a doua – pe integritatea bazelor de date cu caracter personal din gestiunea tuturor subdiviziunilor MAI.

Știu că nu voi putea opri valul de atacuri contra mea al celor cărora le vine bine acest caz, dar am considerat necesar să-mi fac opinia publică.

Mai știu că legea trebuie respectată de toți!”,  a scris Recean.

sursa: deschide.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By