Gazprom va continua să livreze consumatorilor europeni întreaga cantitate de gaze naturale contractată

Gazprom-5851

Gazprom a anunțat, luni dimineață, că va continua să livreze consumatorilor europeni întreaga cantitate de gaze naturale contractată și cerut companiei ucrainene de stat Naftogaz să asigure tranzitul prin Ucraina, transmite Reuters.

”Întreaga cantitate de gaze naturale pentru consumatorii europeni este livrată și solicităm Naftogaz să asigure tranzitul”, le-a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Gazprom, Sergei Kupriyanov.

Aproximativ 15% din gazele naturale ale Europei vin din Rusia, prin Ucraina.

Surse de la Gazprom au declarat, pentru Reuters, că au fost reduse livrările de gaze naturale către Ucraina imediat după ora 06.00 GMT, când a expirat termenul limită anunțat de Gazprom pentru ca Naftogaz să achite cel puțin o parte din datoria acumulată.

De asemenea, Gazprom susține că, începând de luni, 16 iunie, va aplica Ucrainei sistemul de plată în avans pentru gazele furnizate.

Luni, Gazprom a anunțat că a dat în judecată Ucraina la Curtea Internațională de Arbitraj de la Stockholm pentru a recupera datoria de 4,5 miliarde de dolari pentru gazele naturale livrate Kievului, notează Agerpres.ro.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By