FLASH // Pentru a călători în Crimeea, moldovenii vor trebui să prezinte PERMISE SPECIALE

crimeea

În atenţia cetăţenilor Republicii Moldova care intenţionează să călătorească în regiunea Crimeea, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, a intrat în vigoare “Legea Ucrainei cu privire la asigurarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi regimului juridic pe teritoriul temporar ocupat al Ucrainei”.

În conformitate cu Legea menţionată, cetăţenii străini şi apatrizii urmează să traverseze linia administrativă a regiunii Crimeea doar prin prezentarea unor permise speciale. Procedura de eliberare a permiselor în cauză este în proces de elaborare de către partea ucraineană, iar imediat după aprobare, MAEIE va informa suplimentar cetăţenii Republicii Moldova.

De asemenea, în legislaţia Ucrainei au fost introduse modificări care prevăd aplicarea sancţiunilor pentru cetăţenii care nu respectă regimul de traversare a frontierei administrative menţionate.

O reglementare importantă, introdusă de autorităţile ucrainene este faptul că, cetăţenii străini care intră pe teritoriul Crimeii direct din Federaţia Rusă şi urmează să îl părăsească prin teritoriul controlat de Ucraina vor fi supuşi unor sancţiuni administrative şi penale (amenzi şi interdicţii de a intra pe teritoriul Ucrainei).

You may also like

Comments are closed.

By