Filat clatină din nou Coaliția! Meritele guvernării sunt ale PLDM

leanca filat

”PLDM este cel care a promovat reformele fără de care nu am fi reușit. Sunt bucuros că promovez concepția acestui partid”. Asta a spus premierul Iurie Leancă, care a susținut azi un briefing de presă în comun cu liderul său de partid, Vlad Filat.

În cadrul evenimentului Leancă s-a lăudat cu reușitele guvernării din ultimii ani, atribuind în același timp reușitele coaliției liberal-democraților. În același timp, premierul s-a declarat mândru că face parte din rândul liberal-democraților.

Totodată, premierul menționează că Moldova mai are încă nevoie de un șir de reforme, cele mai importante fiind dezvoltarea economică și a sistemului juridic, însă toate acestea necesită timp.

“Vor fi alegeri, alegeri importante și hotărâtoare. Va fi o luptă pentru viitorul țării. Ea va decide încotro se va mișca această țară spre progres sau stagnare. Va trebui să facem față mai multor provocări, însă trebuie să rămânem împreună într-o echipă unită. Să muncim din greu și atunci vom avea succes și vom câștiga alegerile”, a menționat Leancă.

La rândul său, liderul de partid, Vlad Filat, a făcut public un plan al Republicii Moldova în care se menționează că PLDM își propune ca în 2017 Republica Moldova să devină țară candidat de aderare la UE, iar în anul 2020 va fi țară membră a Uniunii Europene.

Totodată, Filat spune că PLDM a creat guvernul proeuropean și coaliția, întrucât valorile europene sunt promovate de partid încă de la fondare.

Cei doi nu au ratat șansa de a critica opoziția, menționând că se poate evidenția o avansare a reformelor din 2009 și până acum.

sursa: inprofunzime.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By