Două persoane au rămas BLOCATE în casă. Ambele au avut nevoie de ajutorul medicilor

salvatori1

Echipele de salvatori ale Detaşamentului căutare-salvare numărul 1 au intervenit, ieri, pe două adrese din Chișinău. Primul caz s-a întîmplat în jurul orei 11.00, după ce Serviciul 901 a fost alertat în orașul Durlești, pe strada Tudor Vladimirescu 5, unde într-un apartament o persoană se afla în pericol. Un bărbat de 64 de ani nu răspundea la apeluri, iar vecinii au cerut ajutorul salvatorilor. La faţa locului s-a deplasat o echipă de salvatori și un echipaj SMURD. A fost deblocată uşa de la intrare, iar în interior proprietarul a fost găsit culcat pe pat. Acesta suferise un atac vascular cerebral. Angajații echipajului SMURD i-au acordat primul ajutor medical, ulterior fiind internat în spital.

Un caz similar a avut loc pe strada Zelinski 32/4 din capitală. Proprietara unui apartament, de 80 ani nu deschidea ușa, iar apropiații îngrijorați au chemat în ajutor, la ora 20.50 minute. Echipa Detaşamentului căutare-salvare numărul 1 ajunsă la adresa indicată a deblocat ușa casei, făcînd posibil accesul rudelor. Bătrîna a fost găsită la podea, i-a fost acordat primul ajutor, fără a fi internată.

În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale recomandă prudență maximă față de persoanele în etate și cele bolnave.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By