Consiliul Federației a revocat permisiunea de a introduce trupe în Ucraina

trupe rusia

Consiliul Federației a revocat la cererea lui Vladimir Putin, permisiunea de a folosi Forțele Armate ruse în Ucraina.

Scrisoarea respectivă a șefului statului rus a fost trimisă în ajun Consiliului Federației. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov a explicat că acest lucru s-a făcut „în scopul normalizării și reglementării situației din regiunile din estul Ucrainei”.

Președintele comitetului Consiliului Federației pentru apărare, Viktor Ozerov consideră că și după anularea permisiunii la introducerea trupelor în Ucraina, Rusia va influența situația. Moscova își rezervă dreptul de a monitoriza situația din Ucraina, de a controla îndeplinirea obligațiilor privind încetarea focului și menținerea coridoarelor umanitare.

În acelaşi timp,  forțele de autoapărare au privit cu respect decizia președintelui rus de a revoca permisiunea de a introduce trupe pe teritoriul Ucrainei, a declarat șeful Republicii Populare Donețk, Pavel Gubarev.

Potrivit lui,  Ucraina nu a avut de gând să îndeplinească obligațiile asumate în fața comunității mondiale și a propriului popor și a încălcat practic condițiile acordului de pace. „Localitățile sunt atacate cu obuziere, tancuri și arme interzise de ONU”, a scris Gubarev pe pagina de Facebook.

De asemenea, el a chemat Rusia să introducă un contingent de menținere a păcii în sud-estul Ucrainei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By