Confruntări INTENSE la Lugansk! Peste 400 de insurgenţi AU ATACAT o unitate de grăniceri. Lunetiştii S-AU ASCUNS în casele oamenilor (VIDEO)

lugansk-colonelcassadlivejournalcom

Insurgenți proruși au atacat luni dimineață, în jurul orei locale 04:00, o unitate de grăniceri la periferia Luganskului, potrivit Unian.

Cele două tabere fac uz atât de arme de calibru mic, cât și de lansatoare de grenade. Orașul Lugansk, centru administrativ al regiunii omonime, este survolat de un bombardier ucrainean.

Grănicerii ucraineni au respins primul atac, într-o luptă ce a durat 40 de minute, dar, după o scurtă pauză, în care și-au schimbat pozițiile, rebelii au întreprins un nou asalt pentru preluarea controlului asupra unității de grăniceri, însă fără succes, informează media ucrainene.

Un al treilea atac a fost, de asemenea, respins de grăniceri, în rândul cărora se înregistrează în jur de 7 răniți, scrie Unian.net. De cealaltă parte, în tabăra rebelilor, a fost anunțat moartea unuia dintre ei.

Potrivit informaţiilor, teroriştii au intrat în casele oamenilor, aflate în apropiere de unde trag focuri de armă.

Amintim că armata Kievului este angajată în prezent într-o operațiune antiteroristă în sud-estul Ucrainei, unde se confruntă cu o insurecție separatistă, încercând să recucerească teritoriul ocupat de rebeli înarmați proruși înainte de învestirea noului președinte ucrainean, Petro Poroșenko, la 7 iunie.

foto/video:unian.net

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By