Cine este reporterul deschide.md reținut de MAI ??

image

Vadim Ungureanu, unul dintre tinerii reținuți in noaptea de 7 spre 8 aprilie ne-a povestit cu lux de amănunte coșmarul prin care a trecut acum un an. A fost prins în fata Guvernului, a trecut prin îngrozitorul ”coridor al morții” făcut de polițiști si ținut trei zile flamand la comisariatul Centru. Acum cel mai mult îl doare faptul ca cei care și-au bătut joc de el au rămas nepedepsiți.
Coșmarul lui a început însă, în Piața Marii Adunări Naționale, în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Vadim a încercat să apere o tânără care era lovita de polițiști și a ajuns sub bocancii lor. Plin de sânge, a fost tarat sub brazii din fata Guvernului, iar de aici a fost aruncat în acel groaznic coridor al morții. Primul din acea noapte. De aici a fost dus într-o mașină încărcată pana la refuz la Comisariatul centru unde a mai primit o bătaie și a fost închis.
Timp de trei zile, într-o celula de câțiva metri pătrați s-au înghesuit 26 de tineri. În tot acest timp nu li s-a adus nici măcar o bucățică de pâine. Singura lor scăpare era ca o data pe zi li se aducea apă. Când simțeau că se înăbușă, băieții puneau rând pe rând gura la orificiul din ușă ca să respire. Umilințele au continuat, iar judecata a durat câteva minute.
Polițiștii de la comisariatul Centru care activau atunci nu recunosc că tinerii ar fi fost bătuți. Vadim n-a înțeles nici până acum de ce a trebuit să sufere. A fost unul dintre primii tineri care au venit să protesteze în piață.
A fost în centru și a doua zi, dar spune ca nu a aruncat nici o piatră, dimpotrivă a încercat să-i cheme pe tineri în piață. Acum. Vadim poarta cu el un pachet întreg de rețete medicale. Are rinichii inflamați, tensiune intracraniană, i-a slăbit cu mult vederea, dar si auzul iar durerile de cap nu mai contenesc. Îngrijorarea lui cea mai mare este însă alta.
Vadim spune ca îl cunoaște pe unul dintre polițiștii care l-au bătut, n-a vrut sa divulge numele lui, dar știe ca acesta continuă să activeze.

Sursa: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By